Peruskurssi

Tällä sivulla on lyhyesti esitelty peruskurssin kulku ja hyvät treenitavat.

Seuraava peruskurssi alkaa vuoden 2024 alkuneljänneksellä. Tarkemmat päivämäärät tiedotetaan seuran somessa, ja kotisivuilla kun ne ovat tiedossa.


Ikäraja ja ilmoittautuminen

Ikäraja peruskurssille on 16 vuotta.

Erillistä ilmoittatumista ei tarvita, saavu paikalle urheiluvaatteissa.

Kurssimaksu

Peruskurssin kaksi ensimmäistä viikkoa voi kokeilla maksutta. Kurssimaksulla saat siis harjoitella toukokuun 2024 loppuun asti ja kurssin jälkeen voit osallistua kaikkii seuran harjoituksiin.

Maksutiedot:   

Tili: FI58 1416 3000 1331 81, MMA Vantaa Ry

Maksun viesti: Harjoittelijan nimi / peruskurssi kevät 2024. 

Maksu onnistuu myös Smartumilla/Eazybreakillä/Virikeseteleillä/Sporttipassilla. Mikäli haluat maksaa jollain näistä, ota yhteyttä sähköpostiin ville@mmavantaa.net.

Kysymyksissä voit nykäistä ohjaajia hihasta tai ottaa yhteyttä sähköpostiin info@mmavantaa.netPeruskurssin ja harjoitusten kulku

Peruskurssin harjoitusajat: Tiistaisin18:30 - 20.00 ja torstaisin 18.15 -19.00 (ovikoodit kalliosuojan sisäänpääsyyn jaetaan harjoituksissa)

Peruskurssi kestää 6 viikkoa, jonka aikana käydään läpi lajin peruspositiot sekä yleisimmät lukot ja kuristukset. (ensimmäisten 6 viikon jälkeen vapaaottelun perusteita harjoitellaan vapaaotteluharjoitusten ohessa keskiviikkoisin klo 17 ja perjantaisin klo 17 aina 27.10.2023 asti. 

Harjoitukset alkavat alkulämmittelyllä jolla valmistetaan keho tuleviin harjoituksiin. Alkulämmittelyn jälkeen käydään läpi tekniikoita ja peruskurssilla pyritään aina kertaamaan nopeasti edellisellä kerralla käydyt tekniikat läpi, joten suurta vahinkoa ei pääse käymään vaikka joutuisit joskus jättämään harjoitukset väliin. Harjoitusten loppupuolella harjoitellaan opittuja tekniikoita ottelun omaisessa harjoituksessa jota kutsutaan sparriksi. Harjoitusten lopuksi suoritetaan lyhyt loppuverryttely. 

Harjoitukset pidetään rasitustasoltaan sellaisina, että kaikki kykenevät ne viemään läpi pikkuhiljaa tahtia kiristäen. Alkuun saattaa fyysinen harjoittelu tuntua joistakin hiukan pahalta, mutta siitä ei kannata lannistua, kunto kasvaa nopeasti. Jos sinulla on jotain vammoja tai paikat muuten kipeänä, mainitse tästä ohjaajalle ennen harjoituksia. Älä tee liikkeitä, jotka aiheuttavat pistävää kipua! Kannattaa myös mainita harjoituskumppanille tästä jolloin hänkin osaa varoa tarvittaessa. 


Treenaajan muistilista

Ole ajoissa! Myöhästyminen on epäkunnioittavaa valmentajaa ja muita harjoittelijoita kohtaan.

Huolehdi omasta hygieniastasi oman ja muiden etujen vuoksi!

Pese kätesi ja jalkasi saippualla ennen treenin alkua!

Ei paljain jaloin tatamin ulkopuolella! Käytä liikkuessa sisäjalkineita, sandaaleita tai vastaavia.

Pidä kynnet lyhyinä!

Pidä treenivaatteesi ja -varusteesi puhtaina!

Korut ja lävistykset saattavat repiä itseäsi tai toista treenaajaa joten ne on poistettava treenin ajaksi!

Pidä huolta lihashuollosta myös oma-aloitteisesti treenien jälkeen: kevyt lämmittely ja venyttely pari tuntia treenin jälkeen nopeuttavat palautumista, parantaa liikkuvuutta sekä ehkäisee loukkaantumisia.

Kunnioita kanssatreenaajia ja seuraa valmennusta keskittyneesti häiritsemättä muiden harjoituksia!

Muista, että salilla ollaan harjoittelemassa ja oppimassa, ei voittamassa tai vahingoittamassa harjoituskavereita!

Älä tule kipeänä tai flunssaisena harjoituksiin. Kipeänä harjoittelu saattaa vaarantaa oman terveytesi pidemmäksi aikaa ja lisää harjoituskavereiden tartuntariskiä.

Jos saat tatamilta jonkun ihosairauden, mene lääkäriin, selvitä mitä se on ja onko se tarttuvaa. Jos on, niin ilmoita siitä ohjaajille (info@mmavantaa.net) äläkä osallistu harjoituksiin ennen kuin sairaus on kokonaan hoidettu. Ihosairaudet ovat hyvin harvinaisia, mutta kuitenkin kamppailu-urheilun riskejä.