Peruskurssi

Tällä sivulla on lyhyesti esitelty peruskurssin kulku ja hyvät treenitavat.

HUOM Keväällä 2023 ei järjestetä erillistä BJJ:n peruskurssia, mukaan pääsee vapaaottelun peruskurssin kautta, jossa käsitellään myös lukkopainin/nogin perusteita. Kurssin käytyä voi osallistua kaikkiin harjoituksiin.


Ikäraja ja ilmoittautuminen

Ikäraja peruskurssille on 16 vuotta.

Erillistä ilmoittatumista ei tarvita, saavu paikalle urheiluvaatteissa.

Kurssimaksu

Seuraava peruskurssi alkaa 8.2.2023. 

Peruskurssin hinta on 99€. Maksu tulee olla maksettuna viimeistään 22.2.2023. Peruskurssin kaksi ensimmäistä viikkoa voi kokeilla maksutta. Maksutiedot:   

Tili: FI58 1416 3000 1331 81, MMA Vantaa Ry

Maksun viesti: Harjoittelijan nimi / peruskurssi kevät 2023. 

Maksu onnistuu myös Smartumilla/Eazybreakillä/Virikeseteleillä/Sporttipassilla. Mikäli haluat maksaa jollain näistä, ota yhteyttä sähköpostiin ville@mmavantaa.net.

Kysymyksissä voit nykäistä ohjaajia hihasta tai ottaa yhteyttä sähköpostiin info@mmavantaa.netPeruskurssin ja harjoitusten kulku

Peruskurssin harjoitusajat: Keskiviikko 17:00-18:30 ja perjantai 17:00-18:30 (ovikoodit kalliosuojan sisäänpääsyyn jaetaan harjoituksissa)

Peruskurssi kestää 10 viikkoa, jonka aikana käydään läpi lajin peruspositiot sekä yleisimmät lukot ja kuristukset pystyottelun kera.

Harjoitukset alkavat alkulämmittelyllä jolla valmistetaan keho tuleviin harjoituksiin. Alkulämmittelyn jälkeen käydään läpi tekniikoita ja peruskurssilla pyritään aina kertaamaan nopeasti edellisellä kerralla käydyt tekniikat läpi, joten suurta vahinkoa ei pääse käymään vaikka joutuisit joskus jättämään harjoitukset väliin. Harjoitusten loppupuolella harjoitellaan opittuja tekniikoita ottelun omaisessa harjoituksessa jota kutsutaan sparriksi. Harjoitusten lopuksi suoritetaan lyhyt loppuverryttely. 

Harjoitukset pidetään rasitustasoltaan sellaisina, että kaikki kykenevät ne viemään läpi pikkuhiljaa tahtia kiristäen. Alkuun saattaa fyysinen harjoittelu tuntua joistakin hiukan pahalta, mutta siitä ei kannata lannistua, kunto kasvaa nopeasti. Jos sinulla on jotain vammoja tai paikat muuten kipeänä, mainitse tästä ohjaajalle ennen harjoituksia. Älä tee liikkeitä, jotka aiheuttavat pistävää kipua! Kannattaa myös mainita harjoituskumppanille tästä jolloin hänkin osaa varoa tarvittaessa. 


Treenaajan muistilista

Ole ajoissa! Myöhästyminen on epäkunnioittavaa valmentajaa ja muita harjoittelijoita kohtaan.

Huolehdi omasta hygieniastasi oman ja muiden etujen vuoksi!

Pese kätesi ja jalkasi saippualla ennen treenin alkua!

Ei paljain jaloin tatamin ulkopuolella! Käytä liikkuessa sisäjalkineita, sandaaleita tai vastaavia.

Pidä kynnet lyhyinä!

Pidä treenivaatteesi ja -varusteesi puhtaina!

Korut ja lävistykset saattavat repiä itseäsi tai toista treenaajaa joten ne on poistettava treenin ajaksi!

Pidä huolta lihashuollosta myös oma-aloitteisesti treenien jälkeen: kevyt lämmittely ja venyttely pari tuntia treenin jälkeen nopeuttavat palautumista, parantaa liikkuvuutta sekä ehkäisee loukkaantumisia.

Kunnioita kanssatreenaajia ja seuraa valmennusta keskittyneesti häiritsemättä muiden harjoituksia!

Muista, että salilla ollaan harjoittelemassa ja oppimassa, ei voittamassa tai vahingoittamassa harjoituskavereita!

Älä tule kipeänä tai flunssaisena harjoituksiin. Kipeänä harjoittelu saattaa vaarantaa oman terveytesi pidemmäksi aikaa ja lisää harjoituskavereiden tartuntariskiä.

Jos saat tatamilta jonkun ihosairauden, mene lääkäriin, selvitä mitä se on ja onko se tarttuvaa. Jos on, niin ilmoita siitä ohjaajille (info@mmavantaa.net) äläkä osallistu harjoituksiin ennen kuin sairaus on kokonaan hoidettu. Ihosairaudet ovat hyvin harvinaisia, mutta kuitenkin kamppailu-urheilun riskejä.