Aloitus

Tällä sivulla on lyhyesti esitelty peruskurssin kulku ja hyvät treenitavat.


Kurssimaksu

Peruskurssin maksu on 120€ ja se sisältää jäsenmaksun vuodelle 2022. Maksu tulee olla maksettuna viimeistään 15.2.2022. Peruskurssin kaksi ensimmäistä viikkoa voi kokeilla maksutta. Maksutiedot:   

Tili: FI58 1416 3000 1331 81, MMA Vantaa Ry

Maksun viesti: Harjoittelijan nimi / peruskurssi syksy 2022. 

Maksu onnistuu myös Smartumilla/Easybreakillä/Virikeseteleillä/Sporttipassilla. Mikäli haluat maksaa jollain näistä, ota yhteyttä sähköpostiin ville@mmavantaa.net.

Kysymyksissä voit nykäistä ohjaajia hihasta tai ottaa yhteyttä sähköpostiin info@mmavantaa.net


Peruskurssin ja harjoitusten kulku

Peruskurssin harjoitusajat: Tiistai 18:30-20.30  ja torstai 18.15-19.30.

Peruskurssi kestää 6 viikkoa (1.2.2022-15.3.2022, 13 harjoitusta), jonka aikana käydään läpi lajin peruspositiot sekä yleisimmät lukot ja kuristukset. Peruskurssin jälkeen vapaaottelusta kiinnostuneet voivat alkaa käymään vapaaotteluharjoituksissa, jossa uusille opetetaan pystyottelun perusteet.

Harjoitukset alkavat alkulämmittelyllä jolla valmistetaan keho tuleviin harjoituksiin. Alkulämmittelyn jälkeen käydään läpi lajinomaisia yksilö ja pariharjoitteita, joilla pyritään kehittämään kurssilaisten fysiikkaa, motoriikkaa, liikkuvuutta ja lajinomaista liikkumista. Motoristen harjoitteiden jälkeen käydään läpi päivän tekniikka, jota harjoitellaan lisäksi tilannepainilla. Peruskurssilla pyritään aina kertaamaan nopeasti edellisellä kerralla käydyt tekniikat läpi, joten suurta vahinkoa ei pääse käymään vaikka joutuisit joskus jättämään harjoitukset väliin. Tilannepainin jälkeen harjoitellaan opittuja tekniikoita ottelun omaisessa harjoituksessa jota kutsutaan sparriksi. Painiharjoitusten lopuksi suoritetaan lyhyt loppuverryttely. 

Harjoitukset pidetään rasitustasoltaan sellaisina, että kaikki kykenevät ne viemään läpi pikkuhiljaa tahtia kiristäen. Alkuun saattaa fyysinen harjoittelu tuntua joistakin hiukan pahalta, mutta siitä ei kannata lannistua, kunto kasvaa nopeasti. Jos sinulla on jotain vammoja tai paikat muuten kipeänä, mainitse tästä ohjaajalle ennen harjoituksia. Älä tee liikkeitä, jotka aiheuttavat pistävää kipua! Kannattaa myös mainita harjoituskumppanille tästä jolloin hänkin osaa varoa tarvittaessa. 


Treenaajan muistilista

Ole ajoissa! Myöhästyminen on epäkunnioittavaa valmentajaa ja muita harjoittelijoita kohtaan.

Huolehdi omasta hygieniastasi oman ja muiden etujen vuoksi!

Pese kätesi ja jalkasi saippualla ennen treenin alkua!

Ei paljain jaloin tatamin ulkopuolella! Käytä liikkuessa sisäjalkineita, sandaaleita tai vastaavia.

Pidä kynnet lyhyinä!

Pidä treenivaatteesi ja -varusteesi puhtaina!

Korut ja lävistykset saattavat repiä itseäsi tai toista treenaajaa joten ne on poistettava treenin ajaksi!

Pidä huolta lihashuollosta myös oma-aloitteisesti treenien jälkeen: kevyt lämmittely ja venyttely pari tuntia treenin jälkeen nopeuttavat palautumista, parantaa liikkuvuutta sekä ehkäisee loukkaantumisia.

kunnioita kanssatreenaajia ja seuraa valmennusta keskittyneesti häiritsemättä muiden harjoituksia!

Muista, että salilla ollaan harjoittelemassa ja oppimassa, ei voittamassa tai vahingoittamassa harjoituskavereita!

Älä tule kipeänä tai flunssaisena harjoituksiin. Kipeänä harjoittelu saattaa vaarantaa oman terveytesi pidemmäksi aikaa ja lisää harjoituskavereiden tartuntariskiä.

Jos saat tatamilta jonkun ihosairauden, mene lääkäriin, selvitä mitä se on ja onko se tarttuvaa. Jos on, niin ilmoita siitä ohjaajille äläkä osallistu harjoituksiin ennen kuin sairaus on kokonaan hoidettu. Ihosairaudet ovat hyvin harvinaisa, mutta kuitenkin kamppailu-urheilun riskejä.